Läs Valeries ÅTERSTÄLLDA äktenskapsvittnesbörd,
"Idag är min man en hängiven far"

Read Valerie's RESTORED Marriage Testimony,
"Today My Husband is a Dedicated Father"

 Det här vittnesbördet togs från ett av våra många
Ordet Om Deras Vittnesbörd böcker
att hjälpa DIG
övervinna alla tvivel eller rädslor I
Guds förmåga och önskan att
Återställ DITT Äktenskap!

This testimony was taken from one of our many
Word of Their Testimonies books
to help YOU
overcome any doubts or fears in
God's Ability and Desire to
Restore YOUR Marriage!

Kapitel 6 "Trätgirig kvinna"

“Ett oavlåtligt takdropp på en regnig dag och en
trätgirig kvinna, det kan aktas lika.
Den som vill lägga band på en sådan vill lägga band på
vinden, och hala oljan möter hans högra hand.”
—Ordspråksboken 27:15–16

SWE_-wRYM_Front_2.4.24-195x300

Fråga dig själv, "Är jag en trätgirig kvinna?"

Kanske den frågan är svår att besvara eftersom du inte är riktigt säker på vad en trätgrid kvinna är. Om vi ​​kontrollerar Strongs Concordance ordet påstående innebär en tävling, ett gräl, strid, grälsjuk ande, argumenterande.

Var dina samtal med din man vanligtvis en tävling för att se vem som skulle vinna eller få sin väg? Har du vinna många gånger? Låt mig dela med er om att jag var en omstridd fru och jag vann ofta, eller kanske för det mesta, men faktiskt jag förlorade! Jag förlorade min man och familjelivet som vi hade!

Har du någonsin gräla med din man? "Att börja ett gräl är att öppna en dammlucka,
 sluta innan striden bryter ut." (Ords. 17:14). Ändå världen och så kallade "experter" i äktenskapet berättar att en bra kamp är faktiskt bra för äktenskapet. Tror du inte det! Argumentera kommer att förstöra ditt äktenskap! Om du fortsätter att argumentera med din man, kommer du att förlora din chans att återställa ditt äktenskap!

Finns det stridigheter i ditt hem? " Bättre en torr brödbit med ro

  än huset fullt av festmat och gräl." (Ords 17: 1.). Är du den mjuka och tysta kvinnan som en Peter 3: 4 talar om vem som är dyrbar i Guds ögon? Är dina barn högt och besvärliga? Din man kommer inte runt för att se dig eller barnen om han känner stridigheter i hemmet. Även om du ändrar, men dina barn fortfarande motbjudande eller stökiga, kommer din man söka lugn och tröst i armarna och hem för en annan.

Har du en grälsjuk anda? " Men avvisa dumma och meningslösa dispyter. Du vet att de föder strider, och en Herrens tjänare ska inte strida utan vara vänlig mot alla, skicklig att undervisa och tålig när han får lida."(2 Tim. 2:23-24). Är du en "besserwisser"? Har du en strid kommentar till de saker din man säger? Gud säger till oss att " Skynda dig att göra upp med din motpart medan du är med honom på vägen. Annars kan han överlämna dig till domaren, och domaren till vakten och du sätts i fängelse." (Matt. 5:25 KJV). Se upp för skilsmässa domstol!

Är du argumente? "Förmana tjänarna att underordna sig sina herrar i allt, att tjäna dem helhjärtat och inte säga emot" (Titus 2: 9). Är du Jesus bond slav? Har han köpte dig med ett pris? Då du är skyldig Honom att vara väl tilltalande. Nu när vi har sett vad det innebär att vara trätgirig, nämner Guds Ord fem gånger hur hemskt en  trätgirig fru. Låt oss ta en titt.

En trätgirig fru

Trätgirig kvinna. Har du någonsin haft en droppande kran som drev dig galen? "en hustrus gnat ett ständigt takdropp." (Ords. 19:13). Ibland tar det någon påtala att droppa (kanske en vän eller din far-in-law) för din man att märka droppande, men när han har, det är allt han kommer att kunna höra! Har du någonsin undrat varför män flytta från sina hem och ofta med en sköka? Ordspråksboken 21: 9 säger att det beror på att " Bättre är att bo i en vrå på taket än att hava hela huset gemensamt med en trätgirig kvinna. "

Trätgirig och irriterande kvinna. Återigen skulle man hellre leva utan vatten och i ökenhetta än att leva med en fru som utmanar honom och hans myndighet. " Bättre är att bo i ett öde land än med en trätgirig och besvärlig kvinna. " (Ords. 21:19). Gud är så orubblig om denna vers-Han upprepar det! Lyssnar du? " Bättre är att bo i en vrå på taket än att hava hela huset gemensamt med en trätgirig kvinna. " (Ords 21: 9.).

Konstant droppning. Gud jämför en konstant droppande till en trätgrid  kvinna så småningom orsakar en person att flytta ut. Varför mannen inte bara fixa taket? Eftersom Gud säger att det är omöjligt! "  Ett oavlåtligt takdropp på en regnig dag och en trätgirig kvinna, det kan aktas lika.

Den som vill lägga band på en sådan vill lägga band på vinden, och hala oljan möter hans högra hand.

 "(Ords 27: 15-16.).

att Ämne

En hel del av din stridslystnad kan förankras i det faktum att du tror att äktenskapet är ett partnerskap. Detta är vad jag trodde och senare upptäckte det  inte var sant! Istället har Gud sätta familjen, tillsammans med resten av Hans skapelse, i myndighetsnivåer. Våra män är vår auktoritet. Detta är viktigt för dig att förstå. " Nu vill jag att ni ska veta att Kristus är varje mans huvud, att mannen är kvinnans huvud och att Gud är Kristi huvud. " (1 Kor 11: 3.). " Så som församlingen underordnar sig Kristus, så ska kvinnorna i allt underordna sig sina män. " (Ef. 5:24).

Vad är underkastelse eller är föremål? Det är att lyda utan ett ord, även om man är att vara olydig mot Guds ord. Det är inte kränkande mot hans förolämpningar eller hota honom. Första Peter 3: 9 säger, ". Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse. . . "" Men att ge en välsignelse i stället "innebär att svara på en förolämpning med en komplimang och en bra attityd" genom ert respektfyllda och rena sätt. "(1 Pet 3:2).

Gäller  underkastelse i dag? " Jesus Kristus är densamme i går, i dag och i evighet. " (Hebr 13: 8.). I Matteus 05:18 Jesus säger: "  Jag säger er sanningen: Innan himmel och jord förgår ska inte en bokstav, inte en prick i lagen förgå, inte förrän allt har skett.."

Kristus är varje mans huvud. Hur kan vi vara säkra på att Gud är över Jesus, och min man (sparas eller inte) är över mig? " Nu vill jag att ni ska veta att Kristus är varje mans huvud, att mannen är kvinnans huvud och att Gud är Kristi huvud. " (1 Kor 11: 3.).

Respektfullt beteende. Nu när vi är säkra på att Gud talar till alla hustrur, vad han befaller? "  På samma sätt ska ni hustrur underordna er era män, så att även de män som inte vill tro på ordet kan vinnas utan ord genom sina hustrurs liv,  när de ser hur gudfruktigt och rent ni lever. "(1 Pet 3: 1-2.).

Blir underkasta "  Ni hustrur, underordna er era män så som ni underordnar er Herren.En man är nämligen sin hustrus huvud, liksom Kristus är församlingens huvud och själv Frälsare för sin kropp. "(Ef 5: 22-24). Detta Skriften förklarar att vår relation med våra män är att vara densamma som Kristi relation till kyrkan. Är inte det tråkigt att så många kyrkor inte underkasta sig Kristus och hans lärdomar, precis som så många kvinnor inte underkasta sig sina män? Finns det något samband?

Heliga kvinnor. Var är vårt hopp i underkastelse? " Så prydde sig också förr de heliga kvinnor som satte sitt hopp till Gud. De underordnade sig sina män" (1 Pet 3: 5). Vår förhoppning och förtroende är i Gud, inte i våra män. Därför behöver vi inte frukta om de gör fel saker! "  så som Sara var lydig mot Abraham och kallade honom herre. Hennes barn har ni blivit, när ni gör det som är gott och inte låter skrämma er. " (1 Pet 3: 6.).

Beskyddare. När vi kvinnor skydda oss eftersom vi anser att vi kan "föra våra egna strider," varför skulle vi behöva män? Var det du som blev av säljaren  eller blev av med den där killen vid dörren, troligen med mer gusto än din man skulle ha? Har din man glömt hur man stå upp för dig eftersom du oftast tog över? Som verkligen hade byxorna i familjen? Vem var verkligen starkare?

Sa du din man att tänka på sin egen verksamhet när han sade att ta det lugnt eller att sakta ner? Vad gör din man  när man fortsatte att göra uppror? Först han backat eftersom han inte ville en annan kamp; sedan flyttade han ut ur "konstant droppande" hus; sedan fann han en annan kvinna att ge sina känslor till!

Om du har varit trätgirig , då när han har kommit runt eller ringt eller skickat e-post har han haft en påminnelse om varför han lämnade dig. Detta är anledningen till att så många kvinnor inte ser sina män.

Du måste vara en "helt förvandlas till Guds avbild" kvinnan första gången Gud ger din man runt i svaret på dina böner. Om man gillar vad han ser och hör, kommer han att vara tillbaka för en andra titt. Detta är vad som leder till restaurering! Om Gud vänder hans hjärta, men hans vilja åsidosätts på grund av din brist på förändring, då kan du inte skylla Gud.

Roten till våra stridslystnad:

Självkänsla!

Hur blev så många kvinnor trätgirig? Vi kvinnor är trätgirig eftersom vi som är kristna imitera världen och världens tänkande. De böcker vi läser, rådgivarna vi söker, klasser vi deltar speglar inte Guds Ord, som är ren och kompromisslös. De flesta kristna kvinnor är fulla av psykologi.

"Själv kärlek"

Gift doppad i choklad är fortfarande gift! Mina systrar i Kristus, psykologi är farligare när det doppas i kristendomen eftersom vi äter det rätt upp! Vi har blivit hjärntvättade att tro att "egenkärlek" och "självkänsla" är bra saker, men de är inget annat än stolthet! Det var synd som resulterade i Lucifer blev Satan !!

Den , trätgirig prideful kvinna, kvinnan som "vet allt" är kvinnan som hävdar och vill sin egen väg-att hon "tänker" hon är rätt. Och när hon är fel, behöver hennes självkänsla som skall skyddas. Det finns aldrig en ödmjuk ord eller en "Jag är ledsen att jag hade fel"! Den trätgirig kvinna har betingats att tro att för att göra en ursäkt skulle vara alltför förödmjukande.

Vår stolthet resulterar i självrättfärdighet, vilket är varför så många kvinnor visar sina mäns synder, eftersom de inte kan se sin egen syndfullhet!

Hur att befria er från

Trätgirig och självgodhet

 

Om vi ​​bekänner. Som vi tydligt kan se, att leva med en trätgirig, självgod kvinna är inget mindre än en mardröm, inte bara för våra män, men även för våra barn. Låt oss be när vi ber Gud om förlåtelse. Låt oss söka hans nåd för att hjälpa oss att bli mjuka och tysta kvinnor som är värdefull i hans ögon, liksom i våra män . " Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet. " (1 Joh 1: 9). Alltför många missförstår denna vers och i stället erkänna sin mans synder. Versen säger att vi ska bekänna våra synder.

Bekänna. När man kommer hem eller kommer att besöka, be honom om förlåtelse för din stridslystnad och självgodhet. Om du inte längre har kontakt med din man, be för en möjlighet att tala om för honom via telefon eller personligen. (Snälla, ring inte honom!) " Bekänn därför era synder för varandra och be för varandra så att ni blir helade. Den rättfärdiges bön har stor kraft och verkan. "(Jakob 5:16). Återigen, säger denna vers att vi ska bekänna våra synder, inte vår mans synder så att vi kan bli helade.

När erkänna, gå inte på och med "litet tal." Säg bara honom  att Gud har dömts dig för att vara högt och argumenterande, vilket beror på att du är högmodig och självgoda. Säg till honom, med Herrens hjälp, att du ber att ändra det sätt som du har varit. Ge honom en kyss och lämna rummet, eller säg adjö och häng upp! Sedan erkänna dina barn och förklara för dem hur Gud kommer att hjälpa dig att ändra genom ödmjukhet. Så ofta de ser eller hör bara om deras fars synd; Det är viktigt att de ser att separation eller skilsmässa var långt ifrån en ensidig.

Först förenas. Om du inte känner "ledde" att gå och få saker rätt, gå aldrig  tillbaka till kyrkan. "  Därför, om du bär fram din gåva till altaret och där kommer ihåg att din broder har något emot dig, så lämna din gåva framför altaret och gå först och försona dig med din broder. Kom sedan och bär fram din gåva. "(Matt 5: 23-24.).

Nåd till de ödmjuka. Också var  säker på att du är ödmjuk; var inte  alltför stolt att komma rätt ut och säga att du är en trätgirig kvinna. "för Gud står emot de högmodiga men ger nåd åt de ödmjuka. Ödmjuka er därför under Guds mäktiga hand, så ska Han upphöja er när tiden är inne. "(1 Pet 5: 5-6.). Håll bekänna varje gång du är trätgirig  till någon. När du är trött på den syndiga kvinnan, och du verkligen ropar till Gud att ändra dig, kommer du inte längre att vara en.

Här är Guds recept. " Sedan kom de till Mara[d], men de kunde inte dricka vattnet där, eftersom det var bittert. Därför kallade de platsen Mara.  "(2Mos. 15:23). Moses kastade ett träd i vattnet, en representation av Golgata kors. Du måste också kasta korset i havet av din bitterhet. Kristus dog för att befria dig från all synd, inklusive din trätgirig argumentera och högmodiga, självupptagen beteende.

Jesus skulle vara vårt exempel, alltid, i allt, på det sätt som Han vandrade på jorden. " Var så till sinnes som Kristus Jesus var: Han var till i Guds gestalt men räknade inte jämlikheten med Gud som segerbyte,utan utgav sig själv och tog en tjänares gestalt och blev människan lik. När han till det yttre
 hade blivit som en människa, ödmjukade han sig och blev lydig ända till döden –döden på korset. "(Fil 2: 5-8.).

Hitta mer uppmuntran och övervinn hindret med #WWW "vann utan ett ord" genom att klicka på #TAGKAN som är länkad till Återställda äktenskapsvittnesmål

Personligt engagemang: att göra andra viktigare än mig själv, genom att sätta bort min trätgirig och prideful sätt. "Baserat på vad jag har lärt från Guds ord, jag åta sig att förnya mitt sinne och vara en doer av Word genom att vara ödmjuk och genom att sätta bort min trätgirig sätt."

Om du är redo att förbinda dig till GUD att slutföra kursen, genom att KLICKA HÄR har du samtyckt och är redo att dokumentera detta första steg av din återställningsresa i ditt "My Daily Journal"-formulär. Ta dig tid, sätt dig ner, ta ditt kaffe eller te och häll ditt hjärta i din dagbok.

If you are ready to make a commitment to GOD to finish the course, by CLICKING HERE you've agreed, and are ready to document this first step of your Restoration Journey in your "My Daily Journal" form. Take your time, sit down, grab your coffee or tea, and pour your heart into your Journal.